Мирчев: Време е за справедливост

Мирчев: Време е за справедливост | StandartNews.com

„Време е за справедливост. Идва нашето време. Време е да обърнем София към столичани. Аз това се боря". Това заяви пред събралото се множество при откриването на кампанията за местните избори кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите му трябва да се смени моделът – да има планиране за 20 години напред, а не хаос; да има общ устройствен план, за да може главният архитект да не прави далавери чрез него; да се обърне внимание на улиците, тротоарите, канализацията, училищата, болниците, спортните площадки и в бедните квартали. „Да сменим модела означава и да спрем бандитизма в София. Убеден съм, че с колегите, с които работим, с младите доброволци, които ми помагат, ще направим изборната изненада в София", категоричен бе той.

Михаил Мирчев заяви, че София е богат град – с милиарден бюджет, неприбрани плащания от общината и възможности за разгръщане на нов бизнес. Той подчерта обаче, че тези пари не отиват за работническите квартали, общинските болници, детски градини и ясли, не отиват и за новата инсталация в Топлофикация, която да ползва новото гориво от завода за преработване на отпадъци и да намалеят сметките за ток на софиянци. Кандидатът за кмет на левицата за София обясни, че има много квартали, които са оставени да запустяват. „Има пари, но няма планиране и има малък ефект от тях. В София уж се строи много и модерно, но общата картина е плачевна", допълни той.

Мирчев обясни, че по данни на международни изследователи за последните 5 години общият стандарт на живот на софиянци рязко е спаднал – 15% живеят добре, а за 70% се влошават условията на живот. „Аз като кмет на София ще искам първите 15% да продължават да живеят добре, но столичното кметство да се грижи и за вторите 70% - трудовите хора, обикновени семейства, младите хора", категоричен бе той.
По думите му ГЕРБ иска още един мандат, за да довърши грабежа на София най-вече от природните ресурси на столицата, минералното й богатство, инфраструктурата. Като примери за това Мирчев даде идеите за строеж на спа център, който да използва общодостъпната минерална вода в центъра на София, идеята за даването на спирките на градския транспорт на концесионери, както и приватизация на Агенция по кадастъра за 15 млн. лв. чиста печалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай