МИП вече със собствен сайт

МИП вече със собствен сайт | StandartNews.com

София. Новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) вече има собствен сайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството. От него могат да се научат подробности за структурата, задачите и ангажиментите на ръководството на министерството.

В някои раздели като: обществен съвет, национален експертен съвет и бюджет обаче излиза съобщение "В момента липсва съдържание за тази страница". Празни са и секциите с ормативни актове, обяви, изпълнение на проекти и др.

От "Новини" става ясно, че министерството е дало зелена светлина за инвестиционни проекти на обща стойност 134.3 милиона лева. Като приоритетна задача на новата структура се посочва "ефективен контрол на строителството на обекти с национално значение и строежи с индикативна стойност над 10 млн. лв".

Има и данни за работата на Дирекцията за национален строителен контрол за петте месеца на годината - над 30 000 сигнала, 3729 проверки, установени 47 нарушения на ЗУТ и глоби за 271 850 лева. Като бъдещи задачи се посочват изготвянето на кадастрални карти на 13 областни града и Черноморието, изработването на нова, адекватна на съвременните изисквания жилищна политика и подготвянето на нови закони за устройственото планиране и строителството,

Акцентите от новината присъстват в края на документа и на английски. В секцията "Медии" присъстват две интервюта на министър Иван Данов, но не и публикации за работата на министерството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай