Сряда,

МИП вече със собствен сайт

От: Администратор -
3498
МИП вече със собствен сайт
A
A
A

София. Новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране (МИП) вече има собствен сайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството. От него могат да се научат подробности за структурата, задачите и ангажиментите на ръководството на министерството.

В някои раздели като: обществен съвет, национален експертен съвет и бюджет обаче излиза съобщение "В момента липсва съдържание за тази страница". Празни са и секциите с ормативни актове, обяви, изпълнение на проекти и др.

От "Новини" става ясно, че министерството е дало зелена светлина за инвестиционни проекти на обща стойност 134.3 милиона лева. Като приоритетна задача на новата структура се посочва "ефективен контрол на строителството на обекти с национално значение и строежи с индикативна стойност над 10 млн. лв".

Има и данни за работата на Дирекцията за национален строителен контрол за петте месеца на годината - над 30 000 сигнала, 3729 проверки, установени 47 нарушения на ЗУТ и глоби за 271 850 лева. Като бъдещи задачи се посочват изготвянето на кадастрални карти на 13 областни града и Черноморието, изработването на нова, адекватна на съвременните изисквания жилищна политика и подготвянето на нови закони за устройственото планиране и строителството,

Акцентите от новината присъстват в края на документа и на английски. В секцията "Медии" присъстват две интервюта на министър Иван Данов, но не и публикации за работата на министерството.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички