Министърът на туризма запазва замовете на предшественика си

Целта е да не спира работата на ведомството и да има приемственост, каза Илин Димитров

Министърът на туризма запазва замовете на предшественика си | StandartNews.com

Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева остават зам.-министри на туризма. Това обяви за TravelNews служебният министър на туризма д-р Илин Димитров. Целта е да не спира работата на ведомството и да има приемственост, каза той. Двете бяха в екипа на бившия министър Христо Проданов (БСП). Като председател на Комисията по туризъм в последното Народно събрание, Илин Димитров работеше с двете зам.-министри и познава дейността им.

Мариела Модева е от БСП и е професор по обществени комуникации и информационни науки, дългогодишен преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Тя беше директор на Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда. Била е член на Националния съвет за опазване на недвижимите паметници на културата към Mинистерството на културата, както и съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството по въпросите на опазване на недвижимите културни ценности; европейски програми и проекти за развитие на културния туризъм.

Ирена Георгиева е отдавна заместник-министър на туризма. Тя се върна на поста при второто служебно правителство през миналата година. Христо Проданов също я запази в екипа си. Георгиева беше на поста от февруари 2015 г. до май 2021 г. като дългогодишен експерт от сектора. Тя беше назначена още от времето на бившия министър Николина Ангелкова (ГЕРБ).

Професионалният опит на Георгиева е изцяло свързан с туризма. Има над 25-годишен управленски опит в тази сфера като ръководител на туристически агенции. Защитила е и редица сертификати с такъв профил. От 2006 г. е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), а от 2009 г. до 2013 г. е председател на АБТТА. След това отново е член на управителния орган на асоциацията до назначаването й за заместник-министър на туризма през февруари 2015 г.

Ирена Георгиева е и признат международен специалист в туризма. Била е член на Борда на директорите на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), като е заемала позициите директор и заместник-директор в организацията, а от 2010 до 2012 г. е била и неин президент.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай