Министър проговори за изтеклите документи, истината за Украйна

Твърди се, че България е изразила готовност да дари своите изтребители

Министър проговори за изтеклите документи, истината за Украйна | StandartNews.com

Военният министър Димитър Стоянов отговори на информация в CNN, които цитират документи, за които се твърди, че са на Пентагона, и според които България е изразила готовност да дари своите изтребители.

„По отношение на явилата се информация, че България е предлагала да дари флота си от МиГ29, искам да заявя, че България никога не е предлагала да дарява самолетите си МиГ29. Ясно трябва да си направите извода колко са достоверни самите документи и колко са секретни. Най-вероятно са преработени документи”.

ВИЖ ОЩЕ: Изтеклите документи! Сърбия отговори светкавично на обвинения

Стоянов подчерта, че българските летци продължават да дежурят със самолетите МиГ29. Той поясни, че законът не позволява друга държава да охранява нашето въздушно пространство. Това може да става съвместно, но не и вместо Българската армия, категоричен е Стоянов.

„Няма как да си предоставим самолетите, те са ни нужни. Не мога да споделя мнението на някои експерти, че няма пречка да предоставим самолетите МиГ29. Не, не можем, има законова пречка, а и те са ни нужни”, заяви Димитър Стоянов, цитиран от Нова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай