Министър излезе на фронта! Как защити Радев

И нападна други поитици

Министър излезе на фронта! Как защити Радев | StandartNews.com

Министър в служебния кабинет се хвърли с ентусиазъм в защита на президента Румен Радев и нападна политици.

"Днес направихме отчет на това, което свърши служебното правителство за последните четири месеца. Бих пожелал успех на новото редовно правителство.

Новият министър на отбраната ще завари два документа на бюрото си. Те са свързани с посещенията на министрите на отбраната на Сърбия и Ирак. Иначе новото правителство го чакат много предизвикателства в сферата на отбраната. Основното е модернизацията на българската армия. "

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. 

"Президентът няма как да носи отговорност за цялото служебно правителство. За оръжието за Украйна сме изпълнили всички изисквания. Изпращаме това, което имаме възможност. Ген. Атанас Атанасов трябва да се съсредотичи върху други неща. Да гледа как коалицията на "недоверието" ще работи и как ще се разберат изчегъртващите с изчегъртаните.

Нека ни убедят, че ще си имат доверие и ще работят, а не да говорят за импийчмънт на президента. Ние няма как да дадем 155 мм снаряди на Украйна. Винаги сме следвали общоевропейската политика за Украйна. Просто България няма 155 мм снаряди и няма как да ги дадем на украинската армия.

Към момента няма пряка опасност за вътрешната сигурност на България от войната в Украйна. Никога не са водени разговори за изпращане на български военнослужещи в Украйна. Такова решение се взима от парламента. Приказките за изпращане на български военни в Украйна са поредните хибридки, които се използват от политическите партии за определени техни цели", коментира Димитър Стоянов ситуацията около войната в Украйна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай