Министър-председателят: Иванов сам си клати стола

Министър-председателят: Иванов сам си клати стола | StandartNews.com

„Стабилен му е стола на Христо Иванов, той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни". Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Когато излезеш и кажеш: „Аз съм единственият, който може да направи правосъдната реформа", това е обида към останалите парламентарни групи в парламента, смята той.

Главният прокурор и прокуратурата е една независима институция, която прекрасно си свърши работата. За всеки сигнал, за всичко, за което има съмнения в обществото, те трябва да реагират. Христо Иванов винаги е ползвал подкрепата ми- на правителството и всички останали, коментира още Борисов.

Всички са ми мили, но молбата ми към тях е в една такава ситуация, в която е държавата, в този размирен свят, не можеш да си позволяваш за всяко нещо да плашиш, добави той за скандалите в съдебната система.

Във всяка кръчма, във всеки фризьорски салон ме обсъждат. Едно време обсъждахме така и други лидери. Тука сигурно и вашите хора ни обсъждат. И ако някой ни запише, аз утре трябва да обяснявам защо в кухнята на еди кой си говорят за мен, каза той по повод записите на "двете каки". И добави, че те вече са подсъдими.

Пресилени са всичките тези изказвания, отговори той на въпрос готвят ли преврат срещу него. Само преди месец българите с резултатите на местните избори много ясно потвърдиха управлението, в което ГЕРБ участва, а и мястото на РБ, БСП. Народът очаква пускането на Северната тангента на 15 декември. Хората искат всеки ден да им се случват хубави неща и ние го правим. Има ръст на икономиката, хората са по-спокойни, инвестират повече, харчат повече, каза още той по повод стабилността на управлението.

Във всички сфери, където се искаха пари, дадохме с новия бюджет, каза Борисов и даде пример със сферите на образованието, отбрана, спорт, здравеопазване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай