Министърка приши президента за Лувъра

Министърка приши президента за Лувъра | StandartNews.com

Държавният глава държал да присъства на откриването на изложбата в Париж

Министърът на туризма Николина Ангелкова приши президента Росен Плевнелиев за изложбата в Лувъра. От думите й по време на отчета за първите 100 дни работа стана ясно, че на 15 април в Париж ще бъдат българският и френският президенти Франсоа Оланд и Росен Плевнелиев, както и премиерът Бойко Борисов, който е патрон на изложбата "Епопея на тракийските царе - Археологически открития в България".

"Сключен е директен договор между българските институции и Лувъра за реклама на България като целогодишна туристическа дестинация чрез имиджови клипове, пана в метрото, реклама в печатни и електронни медии", съобщи министър Ангелкова, цитирана от "Медиапул". Тя поясни, че се "очаква на откриването на изложбата, която ще е безплатна за посетителите на Лувъра, да присъстват президентите на Франция и България Франсоа Оланд и Росен Плевнелиев, както и премиерът Бойко Борисов". Високопоставени източници за "Стандарт" заявиха, че държавният ни глава на няколко пъти е настоял да присъства на откриването. Късно снощи обаче от "Дондуков" 2 обясниха, че присъствието му в Лувъра на 15 април не присъства в програмата му.

От отчета на Ангелкова стана ясно още, че общата сума, предвидена за изложбата в Лувъра, е 500 хил. лева, 194 хил. от които вече са преведени от туристическото ведомство на Министерството на културата.
Министърът на туризма съобщи, че се обсъжда и вариантът за всеки туристически обект да се заплаща такса вход. "Така е навсякъде по света", аргументира се Ангелкова и допълни, че приходите от билетите щели да отиват единствено за поддръжката на обектите. Министърът на туризма не даде обаче отговор ще се късат билети на посетители на обекти, до които достъпът е затруднен, а такива са поне 250 у нас. Това показват данните, които се събират за изготвянето на регистър на туристическите дестинации у нас.

93% от нашенците: България = роза

До 10 дни ще са готови графичните изображения на туристическото лого на страната ни, посочи още министърът на туризма Николина Ангелкова. Те са нарисувани на базата на проучване, според което 93% от българите възприемат родината си като роза, 83% - като море, а 73% - като минерални извори. "49% от чужденците, които никога не са стъпвали в България, свързват страната ни с морето, 39% - със слънцето и 30% - с розата", каза още Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай