Министър Павлова започва с отблокиране на еврофондовете

Министър Павлова започва с отблокиране на еврофондовете | StandartNews.com

София. „Първата задача е отблокирането на европейските фондове на Министерството на регионалното развитие и всички необходими действия, за да може новата програма да бъде одобрена и да започнем да работим по нея", заяви новият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на официалната церемония по приемането на поста в МРРБ от досегашния служебен министър Екатерина Захариева.

Павлова заяви, че още от първия ден се заема с няколко най-спешни и приоритетни задачи, първата от които е именно пускането на европейските пари за регионално развитие и благоустройство. "Второто много важно нещо е, във всички инфраструктурни и пътни проекти, които имат своите проблеми, да бъдат вложени максимални усилия, да се довършат в срок, за да не загубим европейско финансиране", добави тя. Друг приоритет на новия регионален министър ще бъде програмата за енергийна ефективност.

Досегашният служебният министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране Екатерина Захариева заяви, че се радва за това, че министър на регионалното развитие и благоустройството отново е Лиляна Павлова, защото тя е наясно какви са проблемите за решаване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай