Министър Гвоздейков отвърна на жп превозвачите

Напрежение

Министър Гвоздейков отвърна на жп превозвачите | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Не съм отказвал среща с нито един бранш, от железопътните превозвачи търсят единствено сензация. Това заяви на брифинг министърът на транспорта Георги Гвоздейков, отговаряйки на обвиненията от страна на Асоциацията на предприятията в жп транспорта, които днес се оплакаха от увеличение на таксите за достъп до железопътната инфраструктура в България. 

Абсолютни внушения бяха направени от тяхна страна. Едно от тях е, че са се опитвали да осъществят контакт с министъра, но никой не им е обърнал внимание, посочи Гвоздейков, предаде БГНЕС. Той обяви, че председателят на асоциацията Пенко Несторов е поискал среща с представител на министерството, като е разговарял с един от ресорните заместник-министри на 10 октомври. Днес е имало насрочена среща между представители на асоциацията с представители на Железопътна компания „Железопътна инфраструктура“, на която от бранша не са се явили, стана известно от думите на министъра.

Не става въпрос за увеличение на такси, а за услуги и за промяна в цената за експресно заявяване на график, уточни Гвоздейков. Министърът даде пример с изваждането на лични документи, където се заплащат различни такси за обикновена, бърза и експресна услуга. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай