Милионер скача за София. Тайният коз на "Промяната"

Демократична България обаче предпочитали политическо лице

Милионер скача за София. Тайният коз на "Промяната" | StandartNews.com

Милионер влиза в битката за София. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев разкри кой ще е кандидатът на „Демократична България“ за кмет на София.

По думите му  на местния вот през октомври коалицията ще щурмува кметското кресло с Васил Терзиев.

„Изненадаха ме, признавам си. Че ще имат общ кандидат е ясно - казва се Васил Терзиев. Лена щеше да е шеф на общинския съвет. В замяна Борис Бонев ще стане зам.-кмет по транспорта, а Любо Георгиев - главен архитект.

Голяма сделка, голяма изненада. Нарича се "пазаруване", „за всекиго по нещо“ и вече сме го виждали как работи в Министерство на транспорта и в кабинета „Петков“, написа Георгиев в профила си във Фейсбук.

 

Според медийни публикации срещу кандидатурата на Васил Терзиев обаче имало сериозни възражения от ДБ, към които ПП поеха ангажимент за обща кандидатура на местните избори.

 

“Демократите” на Христо Иванов смятали, че е по-добре да се играе с политически разпознаваем кандидат и питали как живеещите в Люлин, Дружба, Надежда, Обеля ще пуснат бюлетина за кмет-милионер.

От ПП изтъквали пред ДБ аргументи в полза на Васил Терзиев, че е възпитаник на Американския университет в Благоевград, че има одобрението на американското посолство и че бизнес-креативността му ще го направи кмет още на първи тур.

Васил Терзиев е съосновател и главен изпълнителен директор на Telerik, където играе ключова роля за успешното разрастване на Telerik, от стартираща компания в България през 2002 г. до водещ световен доставчик на софтуерни решения за бизнеса, с 9 офиса в 7 държави и над 130 хил.клиенти, включително 450 от 500-те организации в списъка „Fortune 500“.

След придобиването на Telerik от Progress (NASDAQ: PRGS) през 2014г., Терзиев пое поста главен директор „Иновации“ в Progress. На тази позиция той отговаря за дългосрочната стратегия за разрастването на Progress, идентифицирането на нови пазари и развитието на иновациите.

През 2014 г. Telerik от Progress е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка за 262.5 млн. долара.

Васил има бакалавърска степен по „Бизнес администрация“ от Американския университет в България. Преди да създаде Telerik, той заема различни позиции в компании от високотехнологичния и инвестиционния сектор, както и сектора на недвижимите имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай