Милена Стойчева отговори на Борисов. Три големи новини

Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е свързано с конкретен резултат

Милена Стойчева отговори на Борисов. Три големи новини | StandartNews.com

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева отговори на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който остро я нападна за командировки в чужбина.

Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е свързано с конкретен резултат, заяви Стойчева пред БНТ. И съобщи три големи новини - за НАСА, "Мета" и рекордните инвестиции в България.

"Всяко едно от пътуванията са свързани с конкретен резултат. Например, участвах в стратегическия диалог между САЩ и България и следващото пътуване до Америка беше свързано с подписването на споразумението "Артемида" между България и НАСА, което беше историческо завоевание. В друга част от пътуванията ми развивахме взаимодействието с държавите в региона. Имаме цел да направим Югоизточна Европа в хъб за иновации", каза министър Стойчева.

Тя разказа, че е имала и важни разговори в централата на "Мета".

"Обясниха ми, че имат вече интерес и предстои да обмислят сериозно възможността да открият център за развойна дейност в България в сферата на виртуална реалност", подчерта министърът на иновациите и растежа.

По повод критиките на Борисов за прекалено многото си командировки Стойчева отговори:

"Актуалните теми и съдържателността на разговора за това каква трябва да бъде политиката и действията на съответните министри се изместват. Особено за това как да се развие ново лице на страната и да се представи България като достойно място за иновации, инвестиции и развитие".

Попитана за конкретните резултати от управлението си на министерството, Стойчева заяви:

"От 6 юни миналата година до 27 февруари тази година имаме рекорден брой инвеститори, на стойност над половин милиард лева и сертифицирани 23 инвеститори. Това е с 41% повече от миналата година, точно за този период. Предвижда се да бъдат създадени над 2000 нови работни места", похвали се още тя.

Милена Стойчева съобщи, че разговорите за постовете на министрите след ротацията в момента се финализират и не е уведомена лично дали ще остане начело на министерството.

"Имахме разговор с г-жа Габриел, в който представихме задачите, които си бяхме поставили в рамките на правителствената програма, какви са по-високите цели, които Министерството на иновациите си поставя."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи