Миков скочи срещу соцръководството

Миков скочи срещу соцръководството | StandartNews.com

Бившият лидер на БСП Михаил Миков скочи срещу новото соцръководство заради парите за армията. Във Фейсбук той се възмути, че част от червените искат да подкрепят предложението на кабинета да отпусне 2,2 млрд. лв. за превъоръжаване. "С недоумение чух как от новото ръководство и отделни народни представители ни убеждаваха да подкрепим този проект", обяви Миков в социалната мрежа. До този момент позицията на БСП е била срещу използването на заема от 16 млрд. лв. за такива цели.

"Не само аз, а и други депутати не можем да приемем да гласуваме огромни средства за превъоръжаване, когато други политики (здравеопазване, образование, мерки срещу демографската катастрофа и др.) не са финансово осигурени в същата степен", написа още бившият лидер. "Курсът на БСП е несъвместим с такива тарикатски компромиси", категоричен е той.

"Стандарт" научи, че единственият, който се е изказал в подкрепа на правителственото предложение, е бил бившият военен министър Ангел Найденов. "Повечето ще гласуваме с "въздържал се", защото поддържаме превъоръжаването на армията, но не сме съгласни с начина и момента, в който това се прави", обясни соцдепутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай