Миков: Ще отстояваме връщането на отменените социални права

Миков: Ще отстояваме връщането на отменените социални права | StandartNews.com

„Ще продължим да отстояваме връщането на отменените социални права. Ще работим да се разшири кръгът от мерки, за да се гарантира достоен живот както на военноинвалидите и военнопострадалите, така и на всички български граждани" - това написа лидерът на социалистите Михаил Миков в отговор на председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл. лейтенант о.з. инж. Петър Велчев по повод отмяната на чл. 101, ал. 3 от Кодекса за социалното осигуряване. В тази връзка Миков припомня, че депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ са гласували против „очевидно несправедливото и антисоциално решение на управляващите".

Лидерът на БСП подчертава, че партията има траен ангажимент към социално слабите, към хората с увреждания и тези- с ниски доходи. „Изцяло споделям възмущението Ви, че на фона на огромните заеми, заради които само лихвите ще са в размер на един милиард годишно, отнемането на социални придобивки от хората в неравностойно положение и хората с увреждания, изглежда абсурдно", казва още в писмото си Михаил Миков. Той отбелязва, че изменението на КСО, подкрепено от крайно дясната и неолиберална коалиция на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, е само част от пакета антисоциални мерки на това правителство. По думите на Миков интересите на много други социално слаби групи са били пожертвани с лека ръка за осигуряването на финансов комфорт на правителството и възложителите на обществени поръчки.

„За мен е неразбираемо защо днес за толкова кратко време правителството прокара линии на разделение в нашето общество, които ще преодоляваме месеци, а може би - години", казва още в писмото си председателят на БСП Михаил Миков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай