Миков: Блокирането на ЦИК от ГЕРБ е пример за разбиване на институциите

Миков: Блокирането на ЦИК от ГЕРБ е пример за разбиване на институциите  | StandartNews.com

София. "Не може да има демокрация в страна, в която институциите се разбиват в частна полза и се блокират", заяви председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков в "Лице в лице" по bTV.

Миков критикува поведението на ГЕРБ, които са блокирали заседанието на ЦИК, което трябваше да реши въпроса с прекратените мандати на двама депутати от Коалиция за България. Според Миков ГЕРБ са блокирали заседанието на ЦИК без никакъв мотив. По думите му е налице пример докъде е стигнал вирусът на разбиването на институциите в тяснопартийна полза.

"Истината от днешния ден е, че ГЕРБ са в опозиция", коментира още Михаил Миков. По думите му парламентът е труден в тази конфигурация, както и животът в страната е труден. Той призова политиците да приемат трудностите и да движат нещата напред. Миков изтъкна още, че България има нужда от експертен кабинет.

"От утре тръгваме с две сериозни теми - енергетика и здравеопазване", обяви Миков. Той поясни, че предстои изслушване, за да се види какво става в НЕК и енергийния регулатор. Миков отбеляза, че започва и парламентарният контрол, на който подлежи и служебният кабинет. Вече има и зададени въпроси към министрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай