Миков посочи новия Сив кардинал в БСП

Румен Овчаров вкара дъщеря си в новия пленум

Миков посочи новия Сив кардинал в БСП | StandartNews.com

Новият Сив кардинал в БСП е Румен Овчаров. Това стана ясно от интервю на бившия лидер на партията Михаил Миков. "Румен Овчаров заема все по-високи и важни отговорности в партията, мнението му е определящо", каза Миков. И насочи вниманието към дъщерята на Овчаров – Теодора, която влезе с летящ старт н пленума на БСП, събирайки повече гласове от емблемата на партията – журналистката Велислава Дърева. Попитан дали Теодора Овчарова е по-разпознаваема от Дърева, Миков суха каза: Въпросът е риторичен. Според него му в новото ръководство има видни симпатизанти на Орбан, начело с Нинова и Овчаров. Отстранените социалисти са пречели на "одесняването" на БСП.

Подмяна в интерес на тези, които искат след Бойко да установят власт, която няма политически облик, а искат само власт заради самата власт, коментира Миков коментира пред бТВ 50-ия юбилеен конгрес на Столетницата, който изхвърли от ръководството на партията цяло едно поколение социалисти.

Преди известно време споменах, че предстоят нощите на дългите ножове, които някои нарекоха нощите на дългите химикалки. Очевидно този хъс, с който се проведе тази битка на победителите, доведе до това прочистване и подмяна на социалистическия облик на БСП, коментира с възмущение Миков. Той отказа да бъде част от Националния съвет на партията.

Според него частичните избори, които се проведоха през уикенда, докато течеше форума на БСП, ясно показват състоянието на партията. На тях БСП претъртя катастрофална загуба от ГЕРБ.

"Частичните избори са ясен индикатор за състоянието, в което БСП отива на избори", каза социалистът. Миков обясни, че присъствието на партията намалява и все по-малко кандидати се издигат и избират. Той даде за пример частичните избори в Стрелча, където БСП дори не е издигнала кандидат.

"БСП членува в ПЕС и мисля, че това е риторичен въпрос", отговори Миков, когато бе попитан нормално ли е лидерът на ПЕС Сергей Станишев да не е в Националния съвет на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай