Мика Зайкова размаха пръст на служебните. Тревога за пенсиите

Заплашва ни висока инфлация заради цените на тока, каза експертът на ИТН

Мика Зайкова размаха пръст на служебните. Тревога за пенсиите | StandartNews.com

Доайенът на депутатите Мика Закова ("Има такъв народ") размаха пръст на служебните министри заради пенсиите.

„Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лева добавка – бел. ред.), което е абсурд, каза любимката на народа, цитирана от БГНЕС.

Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, но ще се постараем. Пенсиите трябва да се актуализират, категорична бе Зайкова. Тя смята, че до края на август ще бъде гласувана актуализацията на бюджета, но коментира, че мотивите на служебния кабинет да настояват за такава са „верни, но малко остарели“.

По време на вчерашния Консултативен съвет за национална сигурност стана ясно, че няма консенсус между политическите партии за финансовата рамка на държавата.

Трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост, както и увеличение с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно положение, категорична бе още Мика Зайкова. Според нея заради високите цени на тока ще се стигне до по-висока инфлация, поради което трябват повече пари за пенсии и социални помощи.

Топ икономическият експерт на ИТН коментира, че в проектобюджета на служебния кабинет отсъства допълнителен ресурс за посрещане на мигрантска криза.

Мика Зайкова категорично се противопостави на избори 2 в 1 и заяви, че това не бива да се допуска.

„Да не са две в едно, защото знаете ли какво ще стане – ще каже „Сиела“, че не може да настрои машините за едното и за другото и ще дойдат тези, които получават едни пари да гласуват с бюлетини, защото ще трябва да гласуваме с бюлетини“, каза Зайкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай