Местан на десант с автобуса на ДПС

Местан на десант с автобуса на ДПС | StandartNews.com

Движението събира кандидат-евродепутатите в София, първата им спирка в Ябланово

София. Всички кандидати за евродепутати на ДПС да бъдат в София на 3 май вечерта. За да тръгнат заедно с лидера на партията Лютви Местан на официална предизборна обиколка от 4 май.

Такава депеша са получили от централата на Движението номинираните за мандат в Брюксел, научи "Стандарт".

Всички евродепутати заедно с Местан ще бъдат в традиционния предизборен автобус на движението, който вече е брандиран с номера на партията в интегралната бюлетина - 29. Както и с мотото на кампанията за европейските избори: "ДПС в Европа! Европа в България".

Първата спирка на автобуса ще е съборът в Ябланово, където ще бъде отбелязана годишнината от т.нар. Майски събития от 1989 година. Близо 30 възпоменателни митинги и чествания са предвидени по календар от активистите и симпатизантите на движението. Най-вероятно на 17 май ще е един от най-грандиозните митинг-събори, този в историческата местност Демир баба теке край Исперих. Там по традиция се събират хиляди от цялата страна, а през последните години съборът посреща гости от Румъния, Македония, Гърция и Турция. На следващия ден по предварителна програма е възпоменателният митинг в село Пристое, Шуменско. А на 19 май кандидатите за евродепутати на ДПС ще бъдат в Джебел, Кърджалийско.

Запознати припомниха, че от 1998 година датата е избрана и за празник на града. Джебел ще бъде една от последните спирки на предизборния автобус на ДПС за кампанията. А тази година се навършва четвърт век от Майските събития.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай