Местан на чай с "Протестна мрежа"

Легендата в тениса Мануела Малеева (вдясно) слуша Местан

Местан на чай с "Протестна мрежа" | StandartNews.com

Председателят на ДПС Лютви Местан се срещна протестиращи от инициативата "Правосъдие за всеки" и "Протестна мрежа" и разговаряха за съдебната реформа. За разговора разказа пред "Офнюз" Деян Василев от "Правосъдие за всеки".

По негови думи разговорът е бил спокоен и конструктивен. Срещата се е състояла в кафенето до парламента, като Местан е отишъл по друг повод в заведението. Протестиращите поканили лидера на ДПС, като той им откликнал и се присъединил на масата с тримата си гардове. Председателят на ДПС е представил тяхната версия за съдебна реформа, срещу която тези дни има множество протести и контрапротести.

По думите на Местан той и партията му никога не са били "за" или "против" тайното гласуване във ВСС, за което се смята, че е крайъгълен камък в част от преговорите и новите предложения.

"Отидох като свободен човек в едно кафене. Там група граждани ме поканиха на среща на чай. Приех срещата. Смятам, че е по-доблестно да седнеш и да се видиш с тези, които те атакуват и да се опиташ да разговаряш с аргументи. А дали този разговор се е случил, е друга тема", заяви Лютви Местан пред главния редактор на ПИК Ивайло Крачунов.
.
"Аз не се срещам само с парламентарно представени партии. Непрекъснато имам среща и с граждани. Би било обидно да подвия опашка и да ги подмина", подчерта Местан, "Преди време отидох на среща с един кмет в Кюстендил, който ме заплашваше с черешово топче по време на протестите срещу Александър Методиев Аз по-скоро оценявам като политическа доблест това да седнеш и да разговаряш с опонентите си, били те политически партии или граждански организации. За мен е проява на слабост да подминеш една покана. Това е моето разбиране. Не оспорвам правото ви на интерпретации. Не бих окачествил една среща с граждани като позор", категоричен е Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай