Местан: Крайният прицел на "Яневагейт" е премиерът Борисов

Местан: Крайният прицел на "Яневагейт" е премиерът Борисов | StandartNews.com

Крайният прицел на тази манипулация е премиерът Бойко Борисов. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан във връзка с появилите се нови записи на бившия председател на СГС Владимира Янева и съдия Румяна Ченалова, предаде „Фокус".

„На мен ми предоставиха на хартиен носител съдържанието на тези разговори. Тук се говори и за много по-важни фигури. Мислех, че сме оставили в миналото ченгеджийските номера", заяви Местан и определи случая като много добре организирана акция. „Много добре е подбран моментът, в който от медиите разбрахме, че единият от споменатите е бил в командировка – гл. прокурор. Министър-председателят е бил нейде по-далеч – в Китай. Точно в този момент се появяват тези записи, разпространени от добре познати медии, които естествено, че да бъде пълна картината разпространиха и фалшиво твърдение на ЕК, че се иска отстраняването на ръководител на съдебна власт, което после се оказа,че е абсолютна манипулация", обясни Лютви Местан.

„За мен няма никакво съмнение, че крайният прицел на авторите на този сценарий е фигурата на премиера Бойко Борисов. Някой има интерес той да бъде пакетиран с главния прокурор и за да бъде по-пикантна историята, тази манджа трябва да бъде поръсена с добре познатия лют пипер Делян Пеевски", коментира Местан. „Забележете не с цел отстраняването му, а с цел да бъде поставен в определена зависимост от авторите на сценария. С оглед на профила на медиите, които разпространиха европейския фалшификат, с който се иска отстраняването на ръководител от съдебната власт, може да се сетите, кои имат интерес. Съумявам да прозра злобни фигури от недалечното минало ,които днес имат своите говорители и в българския парламент", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай