Местан: 30 лева са малко за самодоволния елит, не за хората

Всеки глас на евровота в България ще е от ключово значение за балансите в европейската политика, счита ДПС - лидерът

Местан: 30 лева са малко за самодоволния елит, не за хората | StandartNews.com

Разград. Изборите за европарламент, които предстоят и на които бъдещият председател на ЕК ще се избира пряко от депутатите, придават ключово значение на всеки глас, подаден в България.Силите на ЕНП и ПЕС са изравнени и резултатите от вота ще решат спора за лидерството в Европа.Това обяви пред актива на ДПС в Разград лидерът на движението Лютви Местан.

 

Той поиска от своите в Лудогорието подкрепа от 35 хил. гласа за листата на движението. Има значение и вътрешно политечската рефлексия на евровота,от която пряко зависи съдбата на кабинета Орешарски, напомни приемникът на Доган. ДПС лидерът счита, че избирателите на движението ще оценят посланията на властта към хората. Великденските бонуси от 30 лева може да са нищо за самодоволния елит, но за много българи с ниски доходи те имат значение. Още повече, че не става дума за еднократен жест, а за намерения това да се превърне в традиция.

 

Местан окачестви намеренията на Брюксел в бъдеще да наказва страни членки, в които не властва върховенството на закона като уместни.Механизмите за наблюдение и контрол върху правосъдните системи на България и Румъния говорят за тежки проблеми в съдебната власт. Самият факт, че Евросъюзът прилага подобен контрол, само показва, че в някои политики ние все още се нуждаем от външна помощ, с огорчение констатира българският политик.

 

Местан обаче повтори, че решението на съда да пусне от ареста разследвания за атентата срещу Доган Октай Енимехмедов, е внесло смут сред избирателите и симпатизантите на ДПС.Не визираме съдебната власт като цяло,имаме висока култура за уважение на разделението на властите, но явно са налице дефицити в системата на съдопроизводството , заради които ЕК продължава да ни налага наблюдение и които будят недоволство и сред българските граждани, обясни лидерът на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай