Мерджанов: Плевнелиев се съобразява с политиките на ГЕРБ

Мерджанов: Плевнелиев се съобразява с политиките на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев се съобразява изцяло с това, което излиза от ГЕРБ и като внушения и като политики. Това мнение изрази пред TV7 говорителят на НС на БСП Атанас Мерджанов.

Според него служебното правителство е дело на президента Росен Плевнелиев, ГЕРБ и Бойко Борисов. "Плевнелиев беше министър от ГЕРБ. Плевнелиев стана президент с категоричната подкрепа на ГЕРБ", напомни Мерджанов.

Той коментира и напрежението около подреждането на листата на БСП в Благоевград."Сега, когато тече най-важният процес на регламентиране на състава на листите и се готвим за предизборна кампания, защо не се наднича и в другите политически формации. Какво се случва в ГЕРБ, там вървят назначения на листи и депутати. По същия начин върви процесът и в Реформаторския блок, не е по-различно и в АБВ", заяви той. Мерджанов добави, че доколкото му е известно там не е имало вътрешнопартийно състезание в самите структури. Той бе категоричен, че не може да се упреква БСП за това, че се водят интензивни диалози с местните структури за реденето на листите.

Той подчерта и че вчера на разговорите с представители на местата организация е станало ясно, че се е създало грешното впечатление, че мнозинството от хората в организацията в Благоевград не искат Кристиан Вигенин за водач на листата. "Вчера достигнахме до единното схващане, че е право на НС на БСП, след като отчете предложенията на областната структура, да утвърди листата. Най-вероятно това ще е Кристиан Вигенин", каза още той .

На въпрос за отношенията между БСП и ДПС Мерджанов коментира, че двете партии са имали партньорски отношения в рамките на две управления и са постигнали много значими резултати за България. "Последните 2 месеца обаче след европейските избори ние се разминахме по някои важни, кардинални въпроси и това ни отдалечи по отношение на визията за България, в това число и за актуализацията на бюджета", поясни той, но подчерта, че това не означава, че след изборите няма да се търсят възможности, на базата на конкретно споделени, аргументирани и публично известни ангажименти, които всяка една партия би трябвало да приеме.

Помолен да коментира изказвания на представители на АБВ в медиите, той отговори: "Ние с АБВ не водим война, по-скоро е обратното – АБВ води война с БСП и с отделни нейни представители. Те са хората, които правят коментари по нашите листи". Той подчерта, че не тяхното мнение е важното в случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай