Медведев и Кери поздравиха Борисов за 3 март

Медведев и Кери поздравиха Борисов за 3 март | StandartNews.com

"Приятелството между САЩ и България се корени в общия ни стремеж към демократично управление, сигурност, "Приятелството между САЩ и България се корени в общия ни стремеж към демократично управление, сигурност, човешки права и върховенство на закона. Нашите две страни подчертаха това по време на визитата ми в София миналата година." Това се казва в приветствието от името на държавния секретар на САЩ Джон Кери и от името на президента Барак Обама.

"Ние работим заедно в борбата срещу тероризма, за енергийна сигурност, в сферата на образованието. Като съюзници в НАТО задълбочаваме отношенията си в областта на отбраната чрез съвместни и многостранни военни учения, на които домакин е България. Поели сме ангажимент следващата година да засилим търговията и инвестиционните си връзки, да укрепим сътрудничеството си в правоприлагането, да развиваме туризма и човешките контакти," посочва още държавният секретар в приветствието си към премиера Бойко Борисов. "САЩ се гордеят, че имат близък приятел като България и очакваме нашите отношения да укрепват още повече занапред", се казва в поздравителния адрес от държавния секретар.

Министър-председателят и българският народ получиха поздравления за 3-ти март и от премиера на Русия Дмитрий Медведев. "Поздравявам ви по случай Националния празник на България - Деня на освобождението от Османско иго. Убеден съм, че по-нататъшното развитие на целия комплекс на руско-българското сътрудничество, реализацията на съвместните проекти в търговско-икономическата, инвестиционната и хуманитарна област напълно отговарят на фундаменталните интереси на страните ни", казва Дмитрий Медведев в приветствието си. "Пожелавам на Вас, уважаеми министър-председател, добро здраве и успех, а на всички български граждани - благополучие и просперитет", завършва поздравлението си премиерът на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай