Медиите виновни на БСП за маските на депутатите

Левицата се оплака от медиен терор

Медиите виновни на БСП за маските на депутатите | StandartNews.com

"Вакханалията върху българското Народно събрание подрива авторитета на институцията, на народните представители поотделно и на парламентарния характер на републиката", заяви от трибуната на парламента депутатът от "БСП за България" Валери Жаблянов.

Повод за думите му станаха многобройните репортажи от вчерашното пленарно заседание, където бяха показани народни представители, които стоят на депутатските банки без маски на лицето, в разрез с изискването за задължителни предпазни средства на закрити обществени места.

Според Жаблянов колегите му били снимани от фоторепортерите и операторите селективно, което пък било тенденциозно и назидателно.

"Настоявам ръководството на Народното събрание да направи всичко възможно да се прекрати електронния терор върху народните представители, тяхното дискредитиране от телевизии и други средства за информация, подборното снимане, неуместното показване, както и нанасянето на морални и други щети", призова Жаблянов.

"Настоявам да вземете всички мерки народните представители да не бъдат подлагани на подобни издевателства", каза още той.

От Столичната регионална здравна инспекция вече изискаха записи и снимки от вчерашното заседание и увериха, че нарушилите заповедта на здравния министър депутати ще бъдат санкционирани.

В началото на днешното пленарно заседание в залата отново се забелязваха депутати, които не носят маски или са ги поставили под брадичката си.

"Носенето на маски не е желателно, а задължително! Нека не злоупотребяваме", призова за пореден път колегите председателстващият Емил Христов.

"Не смятаме, че снимането на депутати без маска е издевателство над народните представители", заяви в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

Думите му дойдоха в отговор на позицията на БСП, изчетена преди това от Валери Жаблянов.

"Ще ви напомня, че са снимани хора без маски, а вашата половина от парламентарната група бяха вчера без маски. При положение, че здравния министър издава заповеди за всички български граждани и те биват глобявани, е нормално медиите да проявят интерес как се спазват правилата в НС", каза още Биков от трибуната на парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай