Мая Манолова ще пие кафе с протестиращите пред парламента

Мая Манолова ще пие кафе с протестиращите пред парламента | StandartNews.com

София. Заместник-председателят на парламента Мая Манолова ще пие кафе с протестиращите пред парламента утре сутринта. "Нямам никакъв проблем утре сутринта да чуя какво е мнението на хората за нашата работа и за промените в Изборния кодекс и ще го направя, правила съм го и пак ще го направя". Това отговори Манолова на пресконференция на БСП, запитана дали има желание за среща с недоволните срещу правителството на Пламен Орешарски, които смятат да пият кафе утре в 08, 30 пред парламента, както и през други дни от седмицата.

Манолова обясни, че евентуална оставка на правителството би била начало на хаос и безредици в страната. Тя бе категорична, че подобно решение значи явно неглижиране на проблемите на българските граждани. "Кога ще бъдат следващите избори не е въпрос, който може да бъде решен днес. Това правителство е единственото, на което не беше даден никакъв времеви толеранс", допълни още червената активистка и уточни, че спешните мерки на кабинета ще разрешат проблемите на хората: "Ние уважаваме протеста на хората, но освен тях има и стотици други български граждани, които искат спешно решаване на техните проблеми. Необходими са спешни мерки, които могат да бъдат взети от работещ парламент и от отговорно правителство и точно това се опитва да прави премиерът Пламен Орешарски със своя план за действие".

Заместник-председателят на Народното събрание обясни, че президентът Росен Плевнелиев чува само едната страна на българските граждани. Аз уважавам мнението на протестиращите, но и уважавам и мнението на останалите български граждани. „Той се заяви като говорител на протестиращите, но той е президент на всички български граждани. Аз питам дали той е склонен да защитава интересите и на тези, които не протестират и искат незабавна помощ от държавата", коментира Манолова мнението на президента за протестите. Тя попита дали това, че президентът подкрепя протестите, не прокарва нови разделителни линии между българските граждани. „И едните, и другите български граждани имат право и трябва да бъдат чути", подчерта Манолова.

Българската енергетика е в колапс, заяви Явор Куюмджиев на брифинга на БСП. Той обясни, че с промените в закона за енергетиката ще направят всичко възможно цената на тока да остане непроменена. Куюмджиев даде да се разбере, че на този етап двойната тарифа за намалено потребление на ток няма да бъде въведена. Предложението беше заложено в предизборната програма на Коалиция за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай