Мая Манолова „мъжки" запази поста си

Мая Манолова „мъжки" запази поста си | StandartNews.com

София. Мая Манолова запазва зам.-председателския си пост в Народното събрание след продължителтни дебати. Искането за оставка беше внесено от ГЕРБ заради „системно превишаване на правата и груби нарушения на правилника". То беше отхвърлено със 72 гласа "за" и 110 гласа "против".

„Мая Манолова е нашето мъжко момиче, което никак не се шегува", защити я още в началото на двучасовата размяна на реплики депутатът от левицата Петър Курумбашев.

Самата Мая Манолова също излезе да се защити от парламентарната трибуна.

„От ГЕРБ твърдят, че съм била демонстрирала груба сила към опонента. Някой да е бит, някой да е малтретиран? Не разбирам с какво притеснявам мъжете от ГЕРБ. Твърди се и че съм ограничавала конструктивния дебат, за дебат са нужни два субекта, какво конструктивно има в изказванията на депутати от ГЕРБ като "съставителите на бюджета са некадърни" или "бюджетът е пълна простотия" или "най-глупавото е да го правите без всякаква мисъл в главата", каза Манолова.

„Трябва да разберете, че и в залата има опозиция. Смятах, че държите малко повече на институциите и на демокрацията. Недопустимо е това, което вършите няколко дни, недопустимо е да не давате думата за изказване на народни представители", зказа от трибуната Десислава Атанасова.

„ Мая, Майчето, както я наричаме нейните приятели, е великолепен човек", защити я Йордан Цонев от ДПС.

„Влезте най-после в ролята на демократична опозиция, а не на партизани, които водят борба срещу българския парламент", коментира и лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Понякога колегите имат чувството, че са много по-първи сред нас, но те са първи сред равни. Ако не получаваме уважение от зам.-председател на парламента, ние ще отвръщаме по подобаващ начин", каза Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай