Мая брани Чифте баня

Мая брани Чифте баня | StandartNews.com

"Червеното острие" Мая Манолова подкрепи протеста на кюстендилци за прекратяване на продажбата на Чифте баня - една от емблемите на града. След проверка на народния представител в сградата на общинската администрация се оказа, че търгът се проваля, тъй като нямаше желаещи инвеститори.

Тя бе категорична, че общинските съветници от групата на БСП ще поиска отмяна на продажбата. "Като народен представител от Кюстендил се ангажирам да съдействам на общината за изготвянето на проект и отпускането на европейски пари, с които да се реставрира банята, за да стане балнеоложки център от европейски тип. Ще черпим опит от Словения, където със средства от оперативните програми са направили прекрасни проекти. Трябва естествено и желание от местната власт", каза Манолова.

Събралите се граждани на Кюстендил изразиха пред народния представител възмущението си от тоталната разпродажба на общинско имущество и липсата на развитие на общината в последните два мандата. Депутатът от БСП припомни, че с усилията на правителството на Орешарски бяха намерени средства за реконструкцията на Римската стена, за здравния център, довеждането на минералната вода до един от хотелите в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай