Мартин Димитров напуска Нейнски, но не и реформаторите

Мартин Димитров напуска Нейнски, но не и реформаторите  | StandartNews.com

София. "Няма друга алтернатива на сегашното управление освен Реформаторския блок. Нямам никакво намерение да излезем от този блок. Бих напуснал Синьо единство, за да остана в блока", това заяви в ефира на бТВ десният политик Мартин Димитров, който към този момент е в редиците на формацията на Надежда Нейнски.

"Ако някой напусне блока сега, то той трябва да е готов да се яви самостоятелно на изборите. Другото би означавало само ново разцепление на дясното. Към реформаторите тепърва ще се присъединяват нови и нови хора. Бил съм много пъти на протестите и хората там питат – ще ни дадете ли алтернатива? Не можем да ги лишим от това право", каза Димитров.

Събеседникът му от ДСБ - Петър Москов, от своя страна заяви, че на заседанието на Гражданския съвет към реформаторите в понеделник е било взето решение мандат за подписване на споразумение за обединение да получат 5 партии. Шестата – Синьо единство, е останала без това право, заради "различия в тезите", които за 4 месеца преговори не са били преодолени.

"В Реформаторския блок сенки и интриги от миналото няма да виреят. Има нови правила - не става въпрос за отделни хора, а за отстояване на тези. За да променим държавата, трябва първо самите ние да се променим. Стъпките, които предлага блокът са: оставка на правителството, съставяне на програмен кабинет с ограничен мандат - за изготвяне на спешни реформи и подготовка за Велико Народно събрание, нова Конституция", обясни още Москов.

Според него, освен Граждански съвет, блокът на десните ще разполага и с Изпълнителен съвет от около 20 души, част от които ще представляват формацията пред институциите. Ще бъде избран и говорител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай