Марешки с нестандартно предложение за изборите

Спестените милиони за нова детска болница

Марешки с нестандартно предложение за изборите | StandartNews.com

„Президентските и парламентарните избори трябва да се проведат заедно. Така, близо 100-те милиона лева, които ще се похарчат за трети предсрочен вот, могат да отидат за нещо много по-нужно и по-важно, а именно - новата детска болница”. Това е позицията на Веселин Марешки относно предстоящите избори. Лидерът на ВОЛЯ е първият политик, който излиза с това предложение.

Веселин Марешки смята също, че е най-разумно парламентарният вот да е в деня на президентския балотаж, а не в деня на първия тур. “Така изборите за депутати няма да повлияят на вота за президент. За балотажа нещата обикновено са ясни предварително, така че няма опасност двата вота да си попречат”, каза още Марешки.

Ще припомним, че партия ВОЛЯ винаги е отстоявала позицията за построяване на нова национална детска болница, а не за довършване на стария, опасен, 40-годишен строеж. Средства за това винаги е имало в държавата, но не са разпределяни по жизненоважните за българите приоритети. Според ВОЛЯ това не просто е срамно, а е престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай