Марешки с гневен коментар за покупката на F-16

Преди дни БНТ излъчи репортаж, според който от 2040 година нов боен самолет ще подпомага германските и френските военновъздушни сили...

Марешки с гневен коментар за покупката на F-16 | StandartNews.com

„Силните европейски държави правят свой проект, за да са независими от САЩ. Ние понеже сме много богати, ще похарчим милиарди, за да угодим на Каракачанов и за да ставаме все по-зависими“, написа в профила си във Фейсбук заместник-председателят на Народното събрание и лидер на Воля Веселин Марешки.

Преди дни БНТ излъчи репортаж, според който от 2040 година нов боен самолет ще подпомага германските и френските военновъздушни сили. Разработва се цяла система за отбрана в небето - със и без пилот. Париж и Берлин определят проекта като европейски, а целта е стратегическа независимост от Съединените щати.

„Двойният стандарт пак личи - не купуваме руска техника, за да не зависим от Русия. Добре, но защо да похарчим огромни суми, нужни ни сега за здраве, образование, за вътрешна сигурност, за да угодим на чужди интереси и да ги налеем в американската икономика?!“, пита Марешки.

„След години, когато ЕС ще има обща отбрана, ще трябва пак да бръкнем дълбоко в джоба на българина, за да купим вероятно от тези самолети. Никаква визия, никаква логика, никаква грижа за народа! Само задкулисни интереси“, констатира лидерът на Воля.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай