Марешки настоява официално да подкрепим Мадуро

По думите му, венецуелският народ има свободата и правото сам да избира пътя на своето развитие и своите ръководители...

Марешки настоява официално да подкрепим Мадуро | StandartNews.com

ВОЛЯ  категорично подкрепя демократично избрания президент на република Венецуела Николас Мадуро. Смятаме за недопустима каквато и да било намеса във вътрешните работи на Венецуела от страна на други държави, заяви в декларация от името на парламентарната група зам.-председателят на парламента и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки.

По думите му, венецуелският народ има свободата и правото сам да избира пътя на своето развитие и своите ръководители. ВОЛЯ застава на страната на венецуелския народ и осъжда всякакви опити да му се налагат решения, взети от задкулисието или от някакви политически лаборатории.

Марешки призова външният министър Захариева и парламента да излязат с официална позиция в този смисъл и България да покаже своята съпричастност към демократичните ценности.

„Сегашните лидери на ЕС заеха страхливи, размити, политически „коректни“ позиции, които за пореден път показват, че съюзът има нужда от голяма промяна, за да може да покаже сила и независимост“, категоричен беше Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай