Неделя,

Марешки: 4 партии пращат хора в Европарламента

От: Редактори, кадър БНТ -
Марешки: 4 партии пращат хора в Европарламента
A
A
A

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки прогнозира, че четири партии ще излъчат представители от България в следващия Европарламент. Според него профилът на електората на "Воля" включва българските родолюбци, десните избиратели, които не се припознават в ГЕРБ, както и страдащите от социално неравенство.

"Единствената формация, която участва на сегашните избори, и никога не е упражнявала власт и не носи никаква отговорността за бедността и корупцията в България е партия "Воля" ", заяви Марешки в интервю за „Панорама“ по БНТ.

Той определи всички партии, участващи на евроизборите, като "част от статуквото". Според него "Воля" е алтернативата на всички политически сили, които преди са били във властта.

Лидерът на "Воля" смята, че другите партии по време на кампанията основно се замерят с компромати. "Единственото, заради което казват, че трябва да ги изберат избирателите е, че в техните мандати те са крали и мародерствали по-малко от другите", добави той.

Във връзка със сътрудничеството между "Воля" и европейската партия "Европа на нациите и свободите", в която участват представители на политически сили, определящи се като патриотични, Марешки коментира, че е получил покана от "Партията на свободата" в Австрия, която участва в правителството в страната заедно с "Австрийската народна партия":

"Заедно с Льо Пен и Салвини, който между другото е един от следващите най-големите лидери в Европа, показват новия път. Още преди две години те ни казаха, че пътят е необратим. И в техните държави, и в България. Посочиха мен, не знам какви изследвания са гледали, какви шансове имаме и колко съм добър в своето си ежедневие, но ме намериха (...) и нашата формация като единствена родолюбива, представител на истинските български патриоти и заедно да променяме Европа."

Според Марешки тези лидери не клатят Европейския съюз, а вярват, че Франция и Германия само със силни партньори могат да направят силна и независима Европа.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички