Манолова: Вотът на ГЕРБ е абсурден

Манолова: Вотът на ГЕРБ е абсурден | StandartNews.com

София. "ГЕРБ започнаха да търсят вот за дейност, която ще се състои, а това е абсурдно. За 100 дни не могат да се очакват чудеса", заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова пред БНТ. Според нея дори Атака да подкрепи вота, искан от ГЕРБ, това няма да доведе до падане на правителството.

"Създаването на министерство на инвестиционното проектиране е много добър ход и тепърва ще се види това". Според нея истерията около работата на това ведомство е доста изкуствена и е парадоксално, че първият вот на недоверие към кабинета е за дейност, която е в бъдеще време.

Манолова подчерта, че ведомството било свършило вече много работа, въпреки че не е приключил процесът по неговото структуриране. Свършената работа била по подготовката на нормативни актове, но това не се знаело заради лошата комуникационна стратегия на правителството. Това всъщност бил проблемът на кабинета, който иначе бил много възприемчив към чуждо мнение и градивни критики.

Манолова посочи, че "БСП се различава от тоталитарните партии, каквато е ГЕРБ. Ние сме единствената партия, която разрешава на членовете си да изказват своето несъгласие". Според нея протестите са допринесли за консолидацията на БСП.

"Правителството е първото, което спазва конституцията, което се отчита на парламента и контролът е ефективен", добави тя.

"Няма драма, че Първанов предлага дебати. Но той щеше да извлече дивиденти, ако бе критикувал сегашния президент Росен Плевнелиев, а не да критикува кабинета на Орешарски", коментира Манолова позицията на президента Първанов. Ситуацията, когато се даде стартът на АБВ и сега е различна, каза депутатката от БСП.

"Когато Георги Първанов обяви проекта си, това бе идея за общ фронт срещу управлението на ГЕРБ. Сега това може да се тълкува като опит за разцепление на правителството, което има подкрепата на БСП. Аз имам забележки към комуникационната политика на правителството на Пламен Орешарски. Правителството не парадира с нищо и това се вижда", допълни тя.

По отношение на Изборния кодекс заместник-председателя на НС заяви: "Аз съм за германската система, но моите колеги клонят към пропорционална система с преференциално гласуване."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай