Манолова: В кабинета не трябва да има политкомисари

Българските граждани ни наказаха заради неясните договорки в Тройната коалиция, каза Мая Манолова

Манолова: В кабинета не трябва да има политкомисари | StandartNews.com

София. В министерствата трябва да влязат експерти и професионалисти, а не "политкомисари и парашутисти". На този принцип трябва да бъдат подбирани бъдещите министри в кабинета Орешарски, смята депутатът от БСП и зам.-председател на парламента Мая Манолова. По думите й предложението за правителство трябва да бъде гласувано поименно в парламента, за да се знае кой кого подкрепя.

„Има ли някой, който да не е наясно, че в момента еднопартийно правителство няма възможността и силите да извади България от блатото, в което я вкара управлението на ГЕРБ. Не искам да бягам от отговорност от това, което се случи през 2009 г., но нека да не забравяме, че ние тогава платихме своята цена. Българските граждани ни наказаха именно заради неясните договорки в Тройната коалиция. Ние имахме икономически растеж, хората живееха по-добре, но политически ситуацията беше нестабилна", коментира Манолова пред Нова телевизия.

Тя припомни, че и предишното правителство на ГЕРБ е управлявало на принципа на неясна подкрепа, и то от Атака. В четвъртък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди БСП, че се канят да управляват с партията на Волен Сидеров. „Те нямаха мнозинство, но използваха първоначално подкрепата именно на „Атака", подчертавам, на РЗС и Синята коалиция. Борисов и неговото малцинство си осигуряваха мнозинство в парламента с покупко-продажба на депутати. Те разцепиха няколко парламентарни групи", каза депутатът.

Манолова обясни, че БСП предлага създаването на програмно правителство, но не бяга от отговорност. „"Лицемерието и наглостта на бившите управляващи нямат край. Оставям без коментар офертата на ГЕРБ, че щели да дадат един глас на БСП, ако социалистите са поискали, при условие, че се опитват всячески да касират изборите", коментира още Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай