Манолова с лидерска платформа във Фейсбук

Манолова с лидерска платформа във Фейсбук | StandartNews.com

Социалистката с 6 точки за победата на БСП

София. Зам.-председателят на парламента и кандидат за нов лидер на БСП Мая Манолова обяви тази сутрин управленската си платформа за „Позитано" 20. На страницата си във Фейсбук червената фурия публикува обръщение към съпартийците си с 6 послания за реформа в БСП.

Както вече стана ясно, тя и икономическият министър Драгомир Стойнев обявиха първи, че ще приемат номинации и ще се включат в лидерската битка на конгреса на червените на 27 юли. Очакванията са председателят на парламента Михаил Миков също да получи номинации и да не си направи отвод. Спрягани за партийните избори са още Корнелия Нинова, Янаки Стоилов, които заедно с Манолова, Стойнев и Миков са сред фаворитите на социалистите за председател. „Ще върна БСП на пътя на победата!", зарече се Манолова с предизборната си лидерска програма. „Убедена съм, че промяната в БСП е възможна, макар и закъсняла!", казва още в началото Манолова. И след това отбелязва заслугите на Сергей Станишев в международен план за приноса му към признанието на БСП в Социнтерна и ПЕС.

„За да бъде оценена промяната като успешна, не е достатъчно да ни признават и уважават навън", посочва Манолова. И допълва, че социалистите трябва да спечелят доверието на избирателите си в страната. „Най-важният критерий за успеха на промяната е връщането на БСП на пътя на победата. Поемам ангажимента и отговорността да го постигна!", зарича се червената фурия. И предлага план от 6 точки на своите за реформа в БСП. Мая настоява за разширяване на сегашната коалиция на БСП с други леви формации, „но без компромиси с идентичността". Участие в управлението с други партии, „но само при пълна прозрачност на отношенията, при ясни, а не задкулисни договорености".

Манолова предлага и промяна в определянето и издигането на т.нар. „граждански квоти" в листите на БСП."Вместо граждански квоти – граждански номинации, предложени от организациите, имащи реална тежест в обществото и широка подкрепа сред избирателите". А постовете на „Позитано 20" да са според събраните гласове: „Който влошава изборните резултати, ще минава назад, за да дойде друг, можещ повече". „Ще приобщавам вътрешнопартийната опозиция, вместо да я изолирам", зарича се още Манолова. И обещава регионално представителство на структурите по места в ръководството на БСП. Във Фейсбук вече има създадена и група „Мая Манолова ЗА председател на НС на БСП".

Цялата платформа на Мая Манолова може да видите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай