Манолова: Не се самоизяждаме

Манолова: Не се самоизяждаме | StandartNews.com

София. „Не се самоизяждаме. Започват оздравителни процеси, с колегите готвим алтернативна стратегия за промяна в БСП, която ще представим в началото на следващата година". Това заяви депутатът от БСП Лява България Мая Манолова в сутрешния блок на Нова тв.

Манолова обясни, че БСП има право да предприеме своите реформи и е нормално първо да ги обсъди вътре в партията, след което да ги оповести публично.

„Острите ни критики към управляващите предстоят. Следващата седмица ще направим своето предложение как да се развива страната през новата година и тогава ще предизвикаме и повече интерес от страна на медиите", каза още тя.

Манолова бе категорична, че не е част от никакъв кръг. „Не съм част от никой кръг, нито на Сергей Станишев, нито на Михаил Миков. Аз съм социалист и цялото ми поведение е подчинено на това БСП да бъде силна партия. Имаме нужда от промени в публичното поведение, организационните структури и идеите", допълни тя.

Депутатката от БСП Лява България коментира и промените, които здравният министър д-р Петър Москов иска да въведе в спешната помощ. Тя изтъкна, че той ще се извини за непремереното си изказване в парламента, но е въпрос на личен избор дали ще подаде оставка. „В европейските страни правят така", каза още Манолова.

Нормално е лекарите от Спешната помощ да реагират емоционално, но не е нормално министърът да реагира по този начин, каза социалистката. „Той се държи в стил ранния Бойко Борисов", обясни тя.

„Знам, че има липса на лекари, заплащането е ниско. Според мен е по-важно не подкрепата за министъра, а да се види какво е направил след 6 месеца или една година", коментира още Манолова.

В бюджета няма нито едно предложение за реформи. „Така е и в бюджета на държавата, който обрича хората на бедност. Засега правителството само приказва", категорична бе Мая Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай