Манолова влиза и в Министерски съвет

Имаме намерения да посещаваме и институции, каза тя

Манолова влиза и в Министерски съвет | StandartNews.com

Следващите, които ще проверим, са Министерски съвет. Това заяви председателката на Комисията по проверка на управлението през последните 10 години Мая Манолова, лидер на ПГ на „Изправи се! Мутри вън”. Вчера тя и депутати от комисията по ревизията отидоха в Булгартрансгаз, за да си поискат лично отказаните от дружеството документи. С Манолова бяха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от „Има такъв народ“, Калоян Янков от „Демократична България“ и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

ВИЖ ОЩЕ: Манолова с акция с Булгартрансгаз, ГЕРБ бесни

Посещението предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ и енергийния министър в оставка Теменужка Петкова, които нарекоха акцията „енергиен Костинброд” и поискаха оставката на Манолова като шеф на комисията.

„От дружеството казаха, че не са в състояние да представят документите в електронен вид, а в хартиен вариант. Това не е нормално в 21 век“, Манолова и съобщи, че от Булгартрансгаз казали, че исканите документи са 150 000 страници, а после Петкова заявила, че става въпрос за 800 000 листа.

„Нашето посещение бе, за да изразим нашето намерение да си свършим работата. Имаме намерения да посещаваме и институции“, каза още Манолова пред бТВ. Тя категорично заяви, че е избрана от Народното събрание и ГЕРБ не може да й иска оставката.

„Партньори сме с „Има такъв народ“. Работим в тясна връзка с тяхната партия, както и с „Демократична България“. Но трябва да попитате Слави Трифонов дали има намерения да осъществи правителство щом получи мандат.”, каза Манолова по отношение на съставянето на кабинет. И допълни: „Ние сме готови и да го подкрепим и за служебно правителство и нови избори.“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай