Манолова: Вадим мръсните тайни на властта

Ще изменим правилата за избори, каза тя

Манолова: Вадим мръсните тайни на властта | StandartNews.com

Мутрите вън. Не само главните мутри, а всички. Това каза Мая Манолова в първата си пленарна реч в новия парламент. И обяви: „ Не си въобразявайте, че ще задушите кабинета на протеста в токсична прегръдка.”.

Когато говорим за управлението на държавата имаме предвид не само нов парламент и правителство, но и това, което хората от площадите поискаха от нас - нов главен прокурор и нови регулатори,каза Манолова.

Тя настоя за пълна ревизия на старата власт. Днес внасяме проекторешение за създаване на комисия по ревизията. Ще покажем на хората всички мръсни тайни и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правосъдието, закани се Манолова.

Третата стъпка е да променим правилата така, че повече в бъдеще мутренско управление да не бъде възможно. Дължим го на бъдещите поколения, заяви още председателката на „Изправи се! Мутри вън!.

Ще изменим правилата за избори, ще въведем изцяло машинен вот, създаване на избирателен район за сънародниците ни зад граница. Ще сменим съставите на избирателните комисии, ще настояваме за смята в СЕМ и на ръководството на БНТ, които с действия и бездействия позволиха манипулация на общественото мнение по време на предизборната кампания, каза още Мая Манолова. И обяви: „Ние сме тук за да защитим хората на труда, предприемачите, хората със свободни професии, които се трудят неуморно, за да осигурят благоденствие на семействата си.”.

Лов на вещици няма да има, обеща Манолова. Но допълни: "Партийните калинки си ги вземете с вас!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай