Манев на тъжи за БСП

Чужди държави не бива да плащат на проповедниците

Манев на тъжи за БСП | StandartNews.com

Когато в една държава на хората, които проповядват една или друга религия, им плаща друга държава - това е голяма опасност. Това е вяра, хората, които проповядват - не бива да са зависими от друга държава. Така депутатът от ГЕРБ Маноил Манев коментира в "Офанзива с Любо Огнянов" амнистирането на дълговете на централното мюфтийство чрез закон, минал на първо четене в Народното събрание.

"Не е опрощаване дълговете на централното мюфтийство, а на всички вероизповедания. Комунистите и социалистите четат всичко както дяволът чете библията - законът прави данъчна амнистия за вероизповеданията. По-нормално да стане със закон, друго няма: да бъде вътре в НС, чрез законова инициатива, гласуване", посочи Маноил Манев.

"Ще избягам от това да си говорим такива политически неща общо - ще кажа нещо, което гледах днес. Премиерът Борисов, коментирайки тази тема, разказа за едни случки от 1989-90 година. Аз също бях там, бях старшина-школник, бях при големите лагери, видях очите на тези хора. Господин Борисов каза : това няма да се повтори. Това е ужасно нещо, казвам аз", изтъкна той, припомняйки изказването на Бойко Борисов за възродителния процес по-рано днес. Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо”, каза премиерът.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Няма да допусна ужас като Възродителния процес

За идеята на Рамадан Аталай да се промени правилника в НС, за да може депутати да формират нови парламентарни групи, отделяйки се от партиите си, Маноил Манев каза: "Аз като депутат от сериозната партия ГЕРБ и сериозната политическа сила, ще ви отговоря: дайте да го видим това предложение, да го обмислим, да го обсъждаме. В момента има двама депутати извън парламентарните групи в НС", посочи той.

Забележката на Рамадан Аталай, че виждал много недоволни физиономия сред ГЕРБ от трибуната на НС, депутатът ГЕРБ коментира така: "Какви очи вижда господин Аталай си е негова работа, няма да го коментирам - като го внесат това предложение, ще го обсъдим, ще мине през всички нива. Сигурно имат някаква идея колегите, щом депутатът с най-голям стаж в българския парламент, той има нещо наум", предположи Маноил Манев.

На въпрос на водещия Любо Огнянов дали в НС се работи по-лесно без БСП, депутатът от ГЕРБ отговори: "Не, не ми е тъжно за БСП, тъжно ми е за колегите там, които само обикалят около парламента - никак не ми харесва".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай