Малка сглобка! "Промяната" и ДБ заедно на изборите

Скандалите за листите тепърва престоят

Малка сглобка! "Промяната" и ДБ заедно на изборите | StandartNews.com

Малка сглобка за парламентарните и за европейските избори направиха „Продължаваме промяната” и „Демократична България. Те ще се явят заедно на предстоящите вотове за национален и за европейски парламент. Проблемите им тепърва започват и те ще са свързани с подредбата на листите.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов нагази в гората! Търси си мечката

Националната конференция на ПП излъчи днес кандидатите на „Промяната” за Брюксел. Както „Стандарт” обяви вчера, те са: Никола Минчев, Даниел Лорер, Настимир Ананиев, Деница Симеонова, Явор Божанков, Искрен Митев, Христо Петров - Ицо Хазарта, Ива Руйчева, Христо Даскалов, Мирослав Мавров. ПП настоява водач на списъка за Брюксел да е Никола Минчев. „Демократична България” обаче си държи на Христо Иванов, когото засега хората на Кирил Петков броят на второ място след Минчев. Най-вероятно накрая Петков ще обяви както на вота в София, че водачите са двама – Минчев и Иванов, за да няма сърдити.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма изненада! Ето къде премиерът Главчев реди кабинета (СНИМКИ)

След като и ДБ излъчи своите кандидати за Брюксел ръководствата на двете коалиции ще редят общата листа.

ВИЖ ОЩЕ: Диана Дамянова с присъда за Кирил Петков. Три варианта за изборите

„С ДБ ще се явим заедно и на националните, и на европейските избори. Заедно сме по-силни, отколкото поотделно, допълваме се”, каза Кирил Петков.

Той представи пред журналисти  „генералите на промяната” – новият изпълнителен съвет на партията. В него влизат: съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев, акад. Николай Денков, депутатите Даниел Лорер, Калина Константинова, Никола Минчев, Венеция Нецова-Ангова, Христо Петров - Хазарта, Венко Сабрутев, бившият регионален министър Андрей Цеков, кметовете на Пазарджик и Благоевград - Петър Куленски и Методи Байкушев, както и бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

„Заедно коалицията „ПП-ДБ” ще покаже, че България може да бъде една нормална европейска държава. Не предадохме принципите си, вярваме, че бъдещето ще е по-добро”, заяви Кирил Петков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай