Малинов оглави листата на ДСБ за евровота

ДСБ предложи четирима кандидати

Малинов оглави листата на ДСБ за евровота | StandartNews.com

София. София. "За нас тема ГЕРБ няма. Светът не се върти около Борисов, а около бедността, безработицата, неравенството, липсата на равни шансове. Ние сме конкуренти, защото предлагаме на българите по-добри решения, предлагаме изход от тази криза".

 

С тези думи лидерът на ДСБ си спечели овациите пред членовете на партията по време на Националното събрание на формацията. По думите му разговорът за отношенията на ГЕРБ и Реформаторския блок е натрапен и раздухван.
"ДПС, БСП и партията на Николай Бареков са лицето на сегашното управление, тях трябва да атакуваме фронтално. Конкурентите ни са ГЕРБ и АБВ", заяви пред тъмносините зам.-председателят на партията Петър Москов. По думите му ДСБ трябва да се бори да откъсне гласове от формациите на Бойко Борисов и Георги Първанов.

 

ДСБ издигна и кандидатите си за депутати в Европейския парламент. Очаквано досегашният представител на България в Брюксел Светослав Малинов ще води листата. На оставащите три места са Росица Рачева, проф. Ивана Енева и блогъра Иво Божков. Тъй като се очаква Меглена Кунева да оглави листата на Реформаторския блок, тъмносини призоваха активно да се ползва преференцията и така на чело да излезе Малинов.

 

Социологът Цветозар Томов от Гражданския съвет на Реформаторския блок, обяви, че по негови изследвания подкрепата за блока расте от февруари насам и реформаторите имат сигурни поне две места в Европейския парламент. Голям е потенциалът и за трето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай