М. Константинов: Човечеството е пред криза за храна

М. Константинов: Човечеството е пред криза за храна  | StandartNews.com

София. Човечеството е изправено пред криза за храна, това каза математикът проф. Михаил Константинов, в интервю за БНТ.

По думите му значението на България рязко ще се повиши заради географското й положение. Константинов подчерта, че държава ни все още може да произвежда храни – нещо, което се забравя понякога.

По повод предстоящите събития в новия политически сезон, преди парламентарните избори догодина проф. Михаил Константинов заяви, че това, което може да се прогнозира е, че от една страна, ГЕРБ ще остане като значима политическа сила, а от друга страна, дали в опозиция или на власт, ще продължават да „играят” БСП и ДПС. Той подчерта, че смята за невъзможно да има коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Константинов смята, че Меглена Кунева се е заявила като „съществен играч” с настоящата си партия. Той отбеляза още, че традиционната десница не я вижда „особено” на политическото поле. „ГЕРБ и десницата са естествени съюзници, но ако госпожа Кунева реши да играе с БСП и ДПС, ще се получи нова Тройна коалиция и ГЕРБ ще отиде в опозиция”, смята математикът.
За малките политически партии, които професорът нарече „политически дребосък”, той е категоричен, че нямат никакви шансове да влязат в управлението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай