Лукарски е оптимист за коалиция с ГЕРБ и ПФ

Лукарски е оптимист за коалиция с ГЕРБ и ПФ | StandartNews.com

София. Реформаторите ще търсят срещи с ГЕРБ и с ПФ поотделно, както и ще настояват за тристранен разговор, за да продължат усилията от миналата седмица. Това заяви Божидар Лукарски от РБ  пред бТВ и допълни, че според него все още актуална стои възможността за дясноцентристко правителство на мнозинството, макар че реформаторите били смутени от речта на Валери Симеонов от парламентарната трибуна вчера.

Валери Симеонов от своя страна заяви по телефона, че все още не е получавал покана за разговор от когото и да е, но ще отиде на такава среща. „За нас най-важна е програмата, която ще изпълнява правителството. Ако разпишем такъв документ предварително, като втора фаза мога да приема съставянето на правителство с този, с онзи...", заяви за пореден път лидерът на НФСБ.

Веднага след изказването му Божидар Ликарски изрази повод за оптимизъм.

„Ние сме твърдо за съставяне на дясноцентристко правителство, но искаме то да е подкрепяно от ясно парламентарно мнозинство, а не да е основаващо се на плаващо мнозинство и златни пръсти", каза Лукарски.

След среща на лидерите на парламентарно представените партии, без „Атака", председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще сформира правителство на малцинството с партньор Реформаторския блок. Няколко часа по-късно от РБ обявиха, че настояват за тройна коалиция, в която да влезе и Патриотичният фронт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай