Ловец ще следи депутатските харчове

Ловец ще следи  депутатските харчове | StandartNews.com

За харченето на парите трябва да има ясни правила, както и прозрачност при разходването, твърди новият стар главен секретар на Народното събрание Иван Славчов. Това бе и отново ще бъде негова кауза в Народното събрание. И думите му май не са прах в очите, тъй като Славчов още с първия си работен ден на 41-ия парламент запретна ръкави и се захвана с ревизия на действията на своя предшественик Огнян Аврамов. И той както повечето депутати от ГЕРБ бе неизвестно лице за българската политика тогава. А председателят на Народното събрание Цецка Цачева още в първия си мандат не изневери на своеобразната традиция за нови персони и доведе Иван Славчов от Монтана. Говори се, че първата дама в Народното събрание сама го е избрала и той е нейно лично назначение. Славчов обаче идва със солиден опит и рутина зад гърба си. Два мандата той е бил общински съветник в Монтана.

Сега - в 43-ото народно събрание, Иван Славчов отново ще следи харчовете на депутатите. "Да си смениш работата и да дойдеш на такова отговорно място - това е решение, което не се взима лесно", призна още в първия си мандат Славчов. Той обаче е боец и не се плаши да вади "с голи ръце горещи картофи". Като общински съветник в Монтана през първия си мандат е бил председател на комисията по здравеопазване и международни дейности. После е секретар на комисията по местно самоуправление, както и член на тази по здравни и социални дейности.
Славчов е завършил Механотехникума в Монтана.

През 1988 г. след казармата отива да попива знания в Техническия университет в Русе. Оттам излиза с диплома на машинен инженер. Това обаче не е достатъчно и през 2001 г. записва бизнес и мениджмънт в Русе. През 2004 г. защитава дипломна работа "Мениджмънт и маркетинг на свободната безмитна зона".

През 2005-2006 г. работи във фирмата за таксиметрови услуги "Алфа експрес", която има 20 коли в Монтана и 25 във Видин. По-късно работата му го отвежда в бюрото по труда в Монтана. "Имайте предвид, че там съм започнал още от най-ниското стъпало. Имам стаж 13 г., като в началото съм работил като младши специалист. Понякога съм отговарял за 11 000 души - безработни, наети по различни програми, работодатели", признава и сега Иван Славчов. Седем години е началник-отдел, а след това става шеф на бюрото.

Новият стар главен секретар не иска да открехва вратата на личния си живот. Само споменава, че е женен и има деца, които обожава. Запален ловец и риболовец е. "Сега не знам дали ще имам имам време за тези мои хобита", признава Славчов. Колкото до речния планински риболов е категоричен, че се занимава най-вече заради децата и го съчетава с почивките си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай