Лорер обвини Слави, че хвърля държавата в хаос, причината

Де факто искат да хвърлят на парламента на боклука, а не можем да направим реформите

Лорер обвини Слави, че хвърля държавата в хаос, причината | StandartNews.com

„Има такъв народ“ де факто искат да хвърлят на парламента на боклука, а ние не можем да направим реформите, заяви пред бТВ министърът на иновациите и растежа и водещ представител на "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.

„Ние преминахме през огромни кризи - при ковид те не излязоха от правителството, защото нямаме здраве, инфлация - те не излязоха от правителството, защото имахме проблеми в енергетиката и заради цените на енергията, войната в Украйна - те не излязоха от правителството заради политиката ни към Украйна или към Русия. Решиха да излязат от правителството заради какво? Пътищата на България", констатира Лорер.

Той обвини партията на Слави Трифонов, че искат колосална цифра от 6 милиарда, които да бъдат изхарчени тази година за пътищата, и това е причината да хвърлят България в хаос. "Наистина недоумявам какво седи зад това", оплака се министърът.

„Българският парламент решава българския бюджет. Когато одобрихме бюджета за 2022 г., казахме ясно, че това е инвестиционен бюджет. Със сегашната актуализация казваме ясно, че е за борба с кризата. Този парламент е жизнено необходим на България, за да можем да преодолеем кризата, за да можем да повишим пенсиите, след това да можем да продължим с енергийните мерки за бизнеса и за домакинствата. Не забравяйте, че идва и Планът за възстановяване и устойчивост", припомни Даниел Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай