Лъч надежда за ДБ! Има ли тайна рецепта за нов кабинет

Хората на Христо Иванов и Атанасов очакват да се намерят депутати за подкрепа

Лъч надежда за ДБ! Има ли тайна рецепта за нов кабинет | StandartNews.com

Възможностите за съставяне на кабинет силно са намалели, но не и сведени до нула, смята депутатът от „Демократична България” Георги Ганев.

Той коментира пред Нова телевизия излъченото заседание на парламентарната група на ДБ, след което Слави Трифонов заяви, че изтегля депутатите на ИТН от преговорите за кабинет.

„Това беше нормална среща, на която ръководството на нашата група ни информира какво се случва последните часове и как то го интерпретира. Това е нормално, решенията се взимат в групата”, каза Ганев.

„Аз не изпитвам никакво притеснение. Целият запис, не само части от него, е качен в сайта на „Демократична България”. Колегите от ГЕРБ бяха цензурирали част от записа”, каза Ганев.

Ако мандатът бъде върнат в кратки срокове, преди НС да избере председател на КЕВР, Ганев каза, че не знае какво може да последва. „Това вече е в областта на юристите, те могат да кажат”, допълни Ганев. „Аз съм по-скоро привърженик на това, което каза г-н Сашо Дончев, че положението не е чак толкова лошо при липса на председател на КЕВР”, заяви Ганев.

Той коментира и инфлацията, която, по думите му, в момента е на най-високото си ниво от въвеждането на валутен борд. „Въпреки това при тези 16,86% инфлация, тя продължава да е на доста по-ниско ниво от преди въвеждането на валутен борд. Разбира се това е много неприятно. Но се наблюдава и намаление на темпа й”, каза Ганев. И призна, че покупателната способност намалява.

„Реалната парична маса, съотношението между парична маса и ценово равнище, в България намалява вече 8-9 месеца. Покупателната способност на наличните пари намалява. Със сигурност ще се стигне до момент, в който наличната парична маса няма да може да купува на все по-високите цени и тогава със сигурност цените ще се променят. Всеки продавач пробва дали може да продаде и на по-висока цена. Когато парите намалеят ще пробват, но няма да успяват. Ще трябва да намалят цената, за да продадат стоката”, обясни Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай