Лавров идва у нас на 7.07

Лавров идва у нас на 7.07 | StandartNews.com

Външният министър на Русия се среща с Орешарски и Вигенин

Сергей Лавров идва у нас на 7.07, научи "Стандарт". Външният министър на Русия ще има срещи с премиера Пламен Орешарски и колегата му Кристиан Вигенин.

Визитата на руския дипломат номер 1 се готви от външно министерство със съдействието на руското посолство у нас. Какви още срещи ще има Лавров в България обаче все още не е ясно.

Визитата на външния министър на Русия е повод 135 години от установяването на дипломатическите отношения между България и Русия. Неотдавна се появиха информации, че Лавров отлага посещението си у нас. Източници на "Стандарт" обаче заявиха, че визитата ще се състои и програмата му се готви усилено от ведомството на Кристиан Вигенин.
Програмата на Лавров е изключително натоварена заради ситуацията в Украйна. Според наблюдатели не е изключено горещата тема да бъде коментирана и при визитата му у нас.

По време на разговорите на Лавров в България се очаква да бъде обсъдена и подготовката на страната ни да бъде приоритетен партньор на Русия в туризма. Последната такава държава е била Италия, обясниха експерти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай