Лаверн призова студентите да си съставят мнението сами

Лаверн призова студентите да си съставят мнението сами | StandartNews.com

Шумен. „Призовавам ви да мислите, да четете, да се интересувате, да си съставяте сами мнение", с тези думи Достена Лаверн, кандидат за евродепутат от листата на КБ, се обърна към студенти от Шуменския университет.

„Образованието, във вида му в момента, произвежда безработни", добави тя. На въпрос как ще се справим с младежката безработица, Лаверн отговори, че ще се бори в следващия ЕП да се отпуснат повече средства за младежката гаранция, като превенция срещу младежката безработица.

Тя представи идеята за провеждане на Европейски конвент по образованието в България, като там ще се оформят конкретни предложения към ЕС за подпомагане на образованието в България.

Лаверн допълни, че по този начин, по който съществува съюзът сега, той няма как да донесе щастие на хората не само в България, но и в Европа. Кандидатът за евродепутат заяви, че ще се бори образованието и културата да станат надпазарни ценности. А след това образованието би довело до икономически растеж и ползи, тъй като разговорът за образование и култура е всъщност разговор за един нов политически и социален модел.

„Трябва да се спре с превръщането на хората от граждани в консуматори, защото така те губят своите граждански права, тъй като на тях се гледа само като на потребители", категорична бе Лаверн. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай