Сряда,

Л. Борисов: Язовирът източен, за да се снима Петков в него

От: СТАНДАРТ -
Л. Борисов: Язовирът източен, за да се снима Петков в него
A
A
A

Допреди няколко дни язовир „Пазар дере“ не е бил „локва“. Той е бил умишлено източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. Това заяви кандидатът за народен представител в Стара Загора и доскорошен министър на икономиката Лъчезар Борисов. Заедно със свои колеги от ГЕРБ, той посети източения водоем край Ловеч. В същото време ГЕРБ разпространи графики от 31.05 и 03.06, на които се виждат разликите в нивата на язовира.

http://gerb.bg/files/thumbnails/news-56917-130500_detail_big.jpeg

ВИЖ ОЩЕ: Държавата платила 2,3 млн. лв за язовир без вода

За пореден ден опровергаваме откровена лъжа на служебното правителство, превърнало се в предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев, каза Л. Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Министър с шокиращи разкрития за язовирите/СНИМКИ/

Днес сутринта служебният министър на икономиката показа снимки на ремонтирания за 2,3 млн. лв. язовир, който е напълно празен, земята е напукана, а в локва на едно място е монтирано странно съоръжение от бутилка Кока-Кола за следене на нивото на водата.

Снимката на министър Кирил Петков

http://gerb.bg/files/thumbnails/news-56917-130499_detail_big.jpeg

http://gerb.bg/files/thumbnails/news-56917-130498_detail_big.jpeg

Графиката на ГЕРБ

Борисов обясни, че на обекта е монтирана контролно-измервателна система, която да следи в реално време нивото на водата. „От служебния предизборен щаб може би не знаят, че нивото може да се проследява и онлайн. Оттам ние разполагаме с графики, на които ясно се вижда как на 31 май язовирът е пълен. 3 дни по-късно ситуацията тук е коренно различна. Затова питаме: кой нареди язовирът да бъде източен? Можем ли да очакваме това се случи и с други водоеми с предизборна цел?“, попита той.

По думите на Лъчезар Борисов използваният на съоръжението бетон е закупен на цени между 88 и 95 лв., а не както твърди Петков за 250 лв. „В посочената от него сума влиза и полагането на бетона, труда на строителите, както и транспортните разходи. Освен това има и експертен съвет, който е одобрил всички харчове по проекта“, посочи бившият министър.

Според Николай Нанков на ключови постове в държавата са назначени скъпоплатени ревизори, които до този момент не са разкрили нито една нередност, но за сметка на това са направили множество неверни внушения. „Държавната агенция за метрологичен и технически надзор предписва на предприятието за управление и стопанисване на язовири да се източи водоемът. И на двете принципал е икономическият министър“, съобщи Нанков и допълни, че ремонтните дейности по обекта са били крайно наложителни, защото язовирът често е преливал и е причинявал множество катастрофи по минаващия наблизо републикански път София-Варна.

Тома Биков пък настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков. „Президентството и Узунов трябва да отговорят не на нас, а на цялото общество. Какво е имало в торбата? Подаръците за личните приятели не се ли дават в началото на срещите? Защо двамата с Петков си оставят телефоните на съседната маса? Защо си комуникират чрез писане по лист? Има ли нужда да казвам на какво прилича този сюжет?“, коментира Биков.

„Не питаме нищо сложно. Кадрите са красноречиви. Възможно ли е да са обсъждали назначения в областните администрации, защото всички помним как Узунов води първото съвещание на областните управители, към които като президентски съветник няма никакво отношение. И за това, и за още много други въпроси, президентската институция дължи отговори“, подчерта и Александър Иванов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички