Л. Борисов: 1,8 млрд. са за икономиката, за хората

Министърът на икономиката разкри, че е получил подкрепата на Симеонов и Каракачанов

Л. Борисов: 1,8 млрд. са за икономиката, за хората | StandartNews.com

"1,8 млрд. лв. са предвидени за мерки в икономиката. Това са пари пряко за хората". Това заяви новият министър на икономиката Лъчезар Борисов в интервю за бТВ. "Ще се наблегне и в инвестиции, поне още 1 милиард лева ще има от частни инвестиции у нас", разкри още Борисов. И допълни: "700 млн. лева ще се отпуснат за кеш-грантове - пари за населението и бизнеса. Така ще има ликвидност и оборотен капитал.".

"Финансовата стабилност ни дава увереност, че можем да инжектираме пари в хората. България е в топ 3 по финансова стабилност", каза още министърът на икономиката. Той определи себе си като представител на експертите.

„Получих подкрепата на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Доколкото знам, те са ме предложили. Работил съм като зам.-министър и в Народното събрание. От 18 години работя в Министерството на икономиката - това беше един естествен развой“, каза Борисов.

"Не познавам Пеевски, в Министерството на икономиката съм от 2002 г. Уважавам всички хора и политици", заяви Лъчезар Борисов. По повод поредната пошла акция на проваления политик Христо Иванов, който трупа рейтинг с атаки срещу ДПС и народния представител Делян Пеевски, Лъчезар Борисов заяви: "Нивото на политическата класа в страната е под въпрос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай