Кючюк и Новаков: Обедини ни кауза

Помогнахме на бизнес, който храни 150 000 души, казаха евродепутатите

Кючюк и Новаков: Обедини ни кауза | StandartNews.com

Бяхме обединени в името на кауза. Защото искаме да запазим един български бизнес, който дава хляб на 150 000 граждани. Бизнес, който дава добавена стойност на БВП – 17%. Затова с моите колеги направихме всичко възможно - и тактически, и стратегически, двата доклада по пакета „Мобилност 1” да не бъдат приети. Това каза евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в предаването „Беновска пита” на Канал 3 по повод успеха, който българските евродепутати постигнаха в Брюксел в защита на родните превозвачи. Кючюк и колегата му от ГЕРБ Андрей Новаков подариха на водещата Илияна Беновска жълта жилетка от протеста на българските превозвачи в Брюксел, която тя облече веднага.

Работихме много интензивно с Илхан Кючюк, Петър Курумбашев и Ангел Джамбазки, каза и Андрай Новаков. Той заяви, че позицията на БСП не е била работеща и не е помогнала. Новаков  изрази учудване колко много въпроси е получил, затова че евродепутати от различни групи работят заедно за решаването на национален проблем.

Първо трябва да чуем оценката на партията и на хората, в ГЕРБ има много сложна процедура, каза Новаков по въпроса дали ще се кандидатира отново на евродепутат. Ако получа номинации по реда и правилата, ще бъда отговорен към тези номинации, каза по темата дали ще се кандидатира и Кючюк.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай